Årets Underviser 2018: Lektor Sanne Lund Clement

De studerende på Samfundsvidenskab har valgt lektor Sanne Lund Clement som Årets Underviser. Sanne er ansat på Institut for Statskundskab, hvor hun underviser i Politik & Administration og Samfundsfag.

Lektor Sanne Lund Clement er valgt som Årets Underviser 2018  på Samfundsvidenskab. I indstillingen skriver de studerende bl.a., at Sanne formår at skabe en dejlig atmosfære, hvor alle kan være sig selv og tør ytre mening og stille spørgsmål.

”Undervisningsindholdet formidles på en tilgængelig og forstålig måde uanset kompleksiteten. Hun gør en ekstraordinær indsats i løbet af undervisningen ved på inspirerende vis at gøre brug af egne forskningsresultater samt inddrage oplæg fra andre undervisere, som viser hendes engagement i de studerendes indlæring og hendes motivation for faget. Undervisningen er derfor en god læreproces, der stimulerer de studerende interesse for faget og giver dem lyst til at lære mere”, er nogle af skudsmålene.

Betyder mere end forskningsbevillinger og titler

- Prisen som Årets Underviser betyder virkelig meget. At få denne anerkendelse fra de studerende betyder meget mere for mig end både forskningsbevillinger og titler, og jeg blev både glad, stolt og også lidt rørt, da jeg fik indstillingen. Jeg elsker at undervise og bruger meget tid på at forsøge at skabe et trygt læringsrum, hvor dialog, spørgsmål og interaktionen er i fokus, og derfor er det også ekstra tilfredsstillende at læse i de studerendes indstilling, at de også sætter pris på netop dette, siger lektor Sanne Lund Clement.

Drømte om at blive politisk kommentator

Det var faktisk slet ikke ”med vilje”, at Sanne Lund Clement i sin tid endte på Aalborg Universitet.
- Min første ansættelse var i fire måneder, og det var min klare tanke, at det skulle så være dét. På det tidspunkt var min ambition at blive politisk kommentator hos ét af de store nyhedsmedier, men professor Jørgen Goul Andersen, som jeg var ansat for, fik mig overbevist om, at det skulle være anderledes, fortæller hun.
Denne beslutning er de studerende på Samfundsvidenskab glade for, for Sanne Lund Clement er et stort forbillede for dem. I indstillingen til titlen som Årets Underviser skriver de også, at Sanne fortjener titlen, fordi hun er 100 procent sig selv, er en fagligt dygtig underviser og et menneske, som de ser op til.

Fakta

Lektor Sanne Lund Clement kommer fra Nykøbing Falster men flyttede til Aalborg i 1991, da hun begyndte at læse. I 1998 blev hun ansat som forskningsassistent og bortset fra en kort karriere hos KMD fra 2004 til 2005, har hun været ansat på Aalborg Universitet. Sanne Lund Clement underviser primært i surveymetode, PBL og projektmetode samt i politisk holdningsdannelse og holdningsændring. Desuden er hun studieleder.
Når Sanne Lund Clement ikke vejleder, underviser og forsker, får familien og det frivillige arbejde i skolebestyrelsen og den lokale håndboldklub glæde af hendes store engagement.

Lektor Sanne Lund Clement, Institut for Statskundskab,
Tlf. 9940 8190 eller email: clement@dps.aau.dk