Jan Brødslev Olsen valgt som Årets Underviser 2017 på Samfundsvidenskab

Blandt en række meget kvalificerede nominerede undervisere faldt valget på lektor Jan Brødslev Olsen som Årets Underviser 2017 på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Jan er en vellidt og yderst faglig kompetent underviser, der gennem sit engagement formår at inspirere, motivere og formidle komplekst stof, primært gennem sin evne til at gøre alle forelæsninger interessante fra start til slut.

De studerende oplever Jan Brødslev Olsens undervisning som fængende, inspirerende og engagerede, og han fremstår som en dygtig underviser, der brænder som faget. Gennem sin passionerede tilgang evner Jan Brødslev Olsen at formidle komplekst stof både interessant og forståeligt. Jan Brødslev Olsen er altid godt forberedt, og hans slides er brugbare og overskuelige til at tydeliggøre pointer. Han evner at inddrage alle i forelæsningerne gennem brug af gruppeøvelser og fastholder de studerendes opmærksomhed ved brug af humor.

- Jan Brødslev Olsen skal nomineres, fordi han gang på gang formår at fange min interesse, giver mig lyst til at fordybe mig i litteratur og teorier, hvor han i sin undervisning formidler netop dette på en ligetil og usnobbet facon. Han er humoristisk, jordnær og dygtig. Han ER årets underviser!, udtales det af en glad studerende.

- Jan er årets underviser, fordi han formår at gøre hver eneste forelæsning unik og spændende. Han er en superdygtig lærer og tager sig tid til at forklare tingene en ekstra gang og på en forståelig måde, lyder det fra endnu en studerende.

Jan Brødslev Olsen vejleder og underviser primært på Socialrådgiveruddannelsen, Sociologi samt Master i Udsatte Børn & Unge i emner inden for psykologi, filosofi og socialpsykologi.

Jan Brødslev Olsen indstilles som Årets Underviser 2017 på Aalborg Universitet fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet sammen med nominerede fra de øvrige fakulteter. Studentersamfundets bestyrelse beslutter, hvem der modtager prisen som Årets Underviser ved Aalborg Universitet, og valget afsløres ved AAU’s Årsfest den 7. april 2017. Årets Underviser på Aalborg Universitet modtager 50.000 kr. De fire øvrige indstillede modtager hver 25.000 kr.

Dekanatet på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har valgt Jan Brødslev Olsen som Årets Underviser på SAMF på baggrund af indstillinger fra de samfundsvidenskabelige studienævn, som har spurgt deres studerende, studieledere, studienævnsformænd, m.fl. til råds.

Følgende undervisere var indstillet af studienævn på SAMF:

• Birgit Feldtmann, indstillet af studienævn for Kriminologi
  • Jan Brødslev Olsen, indstillet af studienævn for Socialrådgiveruddannelsen
  • Merete Monrad, indstillet af studienævn for Socialt Arbejde
  • Rolf Lyneborg Lund, indstillet af studienævn for Sociologi
  • Keld Petersen, indstillet af studienævn for Digitalisering
  • Henrik Plaschke, indstillet af studienævn for Politik & Administration og Samfundsfag
  • Bo Poulsen, indstillet af studienævn for Historie
  • Steffen Jensen, indstillet af studienævn for Internationale Forhold
  • Gitte Abrahamsen, indstillet af Juridisk studienævn
  • Anja Overgaard Thomassen, indstillet af studienævn for Uddannelse, Læring og Filosofi (Organisatorisk Læring)

Alle nominerede på SAMF fejres ved den årlige SAMF-fest den 22. september 2017.

Læs mere om Jan Brødslev Olsen.