Christian Ydesen: OECD og den globale testkultur

Internationale og nationale test er blevet hverdagskost i det danske skolesystem. Alle elever store som små underlægges nu test, måling og evaluering så vi sikrer os, at deres kvalifikationer lever op til kravene på fremtidens arbejdsmarked. Det er i hvert fald grundtanken ved PISA og de nationale test i Danmark. Men er det nu også alene dét, der kommer ud af testene? Og hvordan er det egentlig gået til, at store dele af verden nu konkurrerer om at have de dygtigste skoleelever med den højeste PISA-score? Refleksionstid har talt med Christian Ydesen, professor MSO, ved Institut for Kultur og Læring ved Aalborg Universitet. Han leder en forskningsgruppe, der netop nu undersøger disse spørgsmål blandt andet.

Hør spændende ny podcast om OECD og global testkultur.

• Er OECD med sine PISA-test ved at skabe en global testkultur?
  • Hvordan er det gået til, at OECD har fået en så afgørende position på uddannelsesområdet?
  • Og hvad har Den Kolde Krig med det hele at gøre?

Hør svarene i denne podcast ved professor mso Christian Ydesen fra Institut for Kultur og Læring - AAU. Varighed ca. 1/2 time.

GÅ TIL PODCAST