Halvdelen af børnehaverne har droppet børnebøger

Professor Charlotte Ringsmose har udtalt sig til fagbladet FOA om højtlæsning i børnehaverne

Højtlæsning for børnene er en ukendt størrelse i mange danske børnehaver. Pædagogisk forsker ser det som et kæmpeproblem, for bøgerne bidrager bredt til børnenes udvikling, og især udsatte børns skoleparathed kan trues.

Flertallet af børnehaverne (52 procent) har ’utilstrækkelig’ kvalitet', når det gælder det målekriterium i undersøgelsen, der handler om personalets brug af bøger med børnene. Den utilstrækkelige kvalitet skyldes især, at næsten halvdelen af børnehaverne (48 procent) hverken højtlæser for børnene eller inddrager bøger i aktiviteter med børnene.

LÆS ARTIKLEN HER