Studerende på Aalborg Universitets økonomiuddannelse

Rekordoptag på AAU’s økonomiuddannelse

Økonomiuddannelsen på Aalborg Universitet slår for andet år i træk rekord i optaget af nye studerende. Hele 72 studerende startede på uddannelsen i september.

Optaget af 72 nye studerende på AAU’s økonomiuddannelse er historisk. Studienævnsformand Mogens Ove Madsen peger på de sociale medier som den primære grund til, at de potentielle studerende har fået øjnene op for uddannelsen:

- På oecon-uddannelsen har vi de seneste år i stadig højere grad lavet en fokuseret indsats på de sociale medier med spots, som fortæller om studielivet og tidligere studerendes udbytte af uddannelsen. Vi kan se, at vi er nået rigtigt langt ud til de unge mennesker primært i Jylland. Jeg betragter det som en stor fordel, at vi kan bruge disse medier, da det er svært at komme ind på gymnasierne og fortælle om vores uddannelse - også selv om alle økonomistuderende kommer i beskæftigelse og kan se frem til en rigtig god livsindkomst, forklarer studienævnsformanden.

Populær problemorientering

En anden væsentlig grund til økonomiuddannelsens popularitet er ifølge Mogens Ove Madsen problembaseret læring (PBL), som tilbyder de studerende en unik mulighed for at lave kritisk analyse af virkelighedsnære problemer.

- Økonomiuddannelsen er anderledes end på andre universiteter, fordi vi lægger vægt på den problemorienterede læringsform. Arbejdsmarkedet værdsætter denne arbejdsform højt, bl.a. fordi de studerende kan gå i gang med arbejdet fra første ansættelsesdag. Desuden gør uddannelsen dem rigtig gode til at formulere sig både skriftligt og mundtligt, fortæller Mogens Ove Madsen.

Lektor Mogens Ove Madsen
Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet