Institut for Politik og Samfund er værter for konferencen Danmarks Fremtidige Rolle i FN’s Fredsbevarende Operationer.Foto: MINUSMA.

Unik konference samler militærfolk forskere politikere og borgere

Tekst: Niels Krogh Søndergaard, kommunikationsmedarbejder
Foto: MINUSMA

Fredag d. 26. november mødes repræsentanter fra både universiteterne, militæret, civilsamfundet og regeringen til konference på AAU. Emnet er bl.a. fremtiden for de12 aktive FN-missioner med et samlet årligt budget på omkring US$ 6,3 milliarder, som involverer flere end 83.000 civile og uniformerede peacekeepers.

Blandt oplægsholderne er lektor Tamirace Fakoury, Institut for Politik og Samfund og ph.d-studerende Thit Gaarskjær Jørgensen, Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.

Statements fra to forskere

Tamirace Fakhoury, der forsker på Global Refugee Studies, glæder sig til på konferencen at fortælle om de dilemmaer FN’s institutioner gang på gang befinder sig i. Det har Tamirace Fakhoury skrevet om på Facebook-siden for Institut for Politik og Samfund som opvarmning til konferencen.

Thit Gaarskjær Jørgensens oplæg til konferencen kommer til at handle om maskulinitetsidealer i det danske militær, og hun forklarer i et statement før konferencen, at hendes undersøgelser bl.a. handler om den mulige relation imellem disse idealer og det internationale operative miljø, som danske soldater arbejder i.

Læs Thit Gaarskjær Jørgensens statement på Facebook-siden for Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.

Deltagelse i konferencen er gratis, og der er senest tilmelding mandag d. 22. november kl. 12.

Vil du vide mere?